Σκύλοι που οδηγούν ανθρώπους με απώλεια όρασης και γίνονται τα μάτια τους . Τους οδηγούν με ασφάλεια μέσα στην ζούγκλα της πόλης και γίνονται η καλύτερη και η πιο πιστή παρέα τους . Σκύλοι που ειδοποιούν ανθρώπους με απώλεια ακοής . Ειδοποιούν όταν χτυπάει το κουδούνι, το τηλέφωνο , κάποιος συναγερμός και είναι πάντα εκεί ...δίπλα τους .

Σκύλοι που βοηθούν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα . Βοηθούν στην μετακίνηση , στις δουλειές του σπιτιού και πάνω απ όλα προσφέρουν την αμέριστη αγάπη τους . Σκύλοι που ειδοποιούν τον άνθρωπο τους και το περιβάλλον του για επιληπτικές κρίσεις , σκύλοι που γίνονται η σκιά του ανθρώπου τους ,τους παρακολουθούν αδιάκοπα και ακούραστα πάντα σε ετοιμότητα να βοηθήσουν. Σκύλοι που προσφέρουν παρηγοριά , δημιουργική απασχόληση και ένα εισιτήριο για μια αξιοπρεπή δουλειά σε κρατούμενους μετά την αποφυλάκιση τους . Σκύλοι που απαλύνουν τον πόνο παιδιών με καρκίνο και τα βοηθούν να αντεπεξέλθουν στην δύσκολη θεραπεία τους δίνοντας τους κουράγιο και μια κάποια ξενοιασιά . Σκύλοι που βοηθούν ανθρώπους με αυτισμό να ξεκλειδώσουν και να μπορέσουν να επικοινωνήσουν , σκύλοι που γίνονται η γέφυρα που ενώνει αυτούς τους ανθρώπους με τον υπόλοιπο κόσμο. Σκύλοι που προσφέρουν παρηγοριά, συναισθηματική κάλυψη και ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές , προστατεύουν και φέρνουν βοήθεια κατά την διάρκεια κρίσεων πανικού .

 

 

Σκύλοι που γίνονται φύλακες άγγελοι των ανθρώπων τους , σκύλοι ...

 

Με την αύξηση των υιοθεσιών στην Ελλάδα οι σκύλοι αρχίζουν και γίνονται αναπόσπαστο μέλος πια στις περισσότερες οικογένειες . Μόνο τώρα σιγά σιγά αρχίζουν και φαίνονται κάποια από τα ωφέλη που δημιουργεί η σχέση μας με αυτά τα ζώα . Η σχέση που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και στην επικοινωνία Η εκπαίδευση σκύλων δεν είναι απλά ένα επάγγελμα , είναι λειτούργημα ! Προσφέρει πάρα πολλά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε ενήλικους και σε παιδιά ,σε ανθρώπους με αναπηρίες και ιατρικές παθήσεις. Διδάσκει τον σεβασμό , την επικοινωνία , την αγάπη και την υπομονή. -Μιλάμε πάντα για την επιστημονική εκπαίδευση και όχι την κομπογιαννίτικη που μιλάει για ιεραρχίες , κυριαρχίες και λοιπές βλακείες. - Μαθαίνει στα παιδιά να αγαπάνε τα ζώα , βασικές αρχές της φιλοζωίας και τους δίνει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να γίνουν υπεύθυνοι και συναισθηματικά ολοκληρωμένοι άνθρωποι όταν ενηλικιωθούν . Άνθρωποι με ευαισθησίες, έτοιμοι να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι σκύλοι μπορούν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους ας τους ακούσουμε λοιπόν...Αλέξανδρος Παράσχης Υπεύθυνος της Ακαδημίας εκπαιδευτών Dog Friendly Academy
Μοναδικός πιστοποιημένος εκπαιδευτής CPDT-KA και Σύμβουλος συμπεριφοράς CBCC-KA από την παγκόσμια αρχή πιστοποιήσεων
CCPDT Εκπαιδευτής σκύλων βοήθειας Service Dog Coach SDC